ios ios
header

CMA Internationaal

Het ontstaan van de CMA wereldwijd.

CMA is ontstaan in de Verenigde Staten van Amerika. In 1972 is Herb Shreve, een dominee uit Arkansas, motor gaan rijden om het contact met zijn zoon te verbeteren. Samen reden ze motor en bezochten ze motorevenementen en treffens. In de jaren die volgden, groeide bij Herb het verlangen om er te zijn voor al die motorrijders. Mensen, die in de USA vaak niet erg welkom waren in de kerken. In 1975 werd Herb Shreve door God geroepen om  het Goede nieuws in de motorwereld te gaan brengen. Na veel gebed, gaf Herb zijn baan als dominee van een plaatselijke kerk op. Hij trok hij erop uit op zijn motor, zonder enige steun, om de wereld te veranderen, één hart per keer. Zoals zo mooi omschreven in de CMA slogan; ’one heart at a time’.

Wat begon met één man op een motor is uitgegroeid tot de Christian Motorcyclists Association (CMA) met tienduizenden leden die in 38 landen wereldwijd aan het werk zijn. Het eerste andere land dat zich aansloot was Zuid Afrika dat in 1980 is begonnen In Europa was het Verenigd Koninkrijk de eerste in 1983. Nu is CMA vertegenwoordigd op alle continenten met uitzondering van Antartica. In Europa is CMA vertegenwoordigd van Ierland tot Letland en van Finland tot Italië.

CMA is niet een motorclub maar meer een bediening. Wat de leden van de CMA bindt, naast het motorrijden is hun christelijke geloof. Daarbij maakt het niet uit tot welke kerkelijke dominatie je behoort. Het genieten van het motorrijden is niet het primaire doel van de CMA leden. Primair willen zij hun God en Heer dienen door een getuige te zijn van wat God voor hen gedaan heeft. De leden vertegenwoordigen verschillende stromingen binnen de motorscene (off road, treffengangers, lifestyle bikers en midlife crisis rijders om er een paar te noemen), wat de CMA ook redelijk uniek maakt.

Verschillende landen hebben een eigen specialiteit ontwikkeld. In het Verenigd Koninkrijk hebben ze een mobiele koffiestand waarmee ze koffie en thee verzorgen op vele treffens. Dit onder de naam Holy Joes. In Nederland doen we mee met een unicycle competitie. Enkele landen doen een zogenaamde 'Run for the Son' waarbij ze geld inzamelen voor verschillende goede doelen.