Ispunite svoje ime:

Izvoli, {{ personName }}

... poruka koju si tražio/la!

Na ovoj stranici ćeš pronaći odgovore na najvažnija pitanja u svome životu. Pitanja poput: „Koja je moja svrha ovdje na Zemlji?“ „Zašto mi se čini da nemam mir kakav vidim da drugi imaju?“ ili, „Jeli je ovo sve što postoji?“ Ova će ti stranica otkriti odgovore na ova i mnoga druga pitanja. Možda to ne shvaćaš, ali odvojen si od svoga Boga Stvoritelja. Zapravo vas razdvaja tvoja sama priroda. Naša poruka za tebe je poruka nade, jer te Bog voli i Njegova je želja da se pomiriš s Njime i On ti nudi put natrag do Njega. Bog ti nudi rješenje koje će ti osigurati da vaša odvojenost neće biti vječna.

{{ personName }} Želiš li znati i iskusiti ovo rješenje?

Želiš li:

 • Otkriti koja je svrha tvog života?
 • Iskusiti radost i olakšanje koje dolazi s oproštenjem svega što si učinio u prošlosti?
 • Imati čvrsto uvjerenje u znanju da je život nešto više od tvog vremena provedenog ovdje na Zemlji, i da ti je zajamčen vječni život u raju?

Ključ: Vjera je ključ koji otvara vrata svemu ovome i mnogočemu još.

Božja je ljubav prema „svijetu“, ljudima poput mene i tebe {{ personName }} navelo Boga da pruži rješenje, kako bi i ti mogao/la iskusiti Njegovu ljubav i mir koji dolazi uz pomirenje s Njim. Bog želi da tvoj život bude ispunjen mirom i radošću s drugima i s Njim, čak i u teškim razdobljima života.

Jer Bog je toliko volio {{ personName }} da je dao svoga jedinorođenog Sina, da {{ personName }} koji/a vjeruje u Njega neće propasti, već imati život vječni.

Citat iz Biblije: Ivan 3:16

Otkrij Božji plan: Mir i život

Božja je namjera da imaš život u izobilju ovdje i sada. Ali zašto onda većina ljudi ne doživi taj život u izobilju? Ivan 10:10

stap1

Problem: Postoji rascjep između Boga i {{ personName }}

Grijeh te odvojio od Boga. Zasigurno ruka Gospodnja nije prekratka za spasiti, niti uho njegovo gluho da bi ga čulo. Ali vaše su vas nepravde odvojile od vašeg Boga; vaši su grijesi sakrili njegovo lice od vas, da ne čuje. Izaija 59: 1-2 To je prouzročilo podjelu između tebe i Boga. {{ personName }}, rođen si s grijehom koji si naslijedio/la od Adama, a također si sagriješio/la po izboru. Sada postoji taj rascjep između tebe i Boga.

{{ personName }}

Bog

stap2

Bog je stvorio ljude na svoju sliku kako bi mogli uživati ​​u zajedništvu s našim Bogom i kako bi mu donijeli slavu i mogli biti prijatelji s Bogom. Bog je stvorio prekrasan svijet da bismo mogli uživati ​​i čuditi se svemu što je stvorio. Dao nam je priliku divnog i ispunjenog života.

{{ personName }}, Bog nije stvorio robote već živa bića na Njegovu sliku, koja imaju slobodnu volju koja bi mogla voljeti i pokoravati mu se i uživati ​​u Njemu i u svemu što On nudi. S ovom slobodnom voljom došla je mogućnost da ne poslušamo i ne odlučimo voljeti Boga. Na kraju krajeva, da bi imali pravo prijateljstvo i pravu ljubav, treba postojati izbor. Osnova prijateljstva i ljubavi ne može se nametnuti kao robotima, već se mora odabrati.

Međutim, prvi stvoreni čovjek izabrao je svoj put i njegova se neposlušnost naziva grijehom. Grijeh znači promašiti metu ili cilj, jer nam je Bog namijenio mnogo bolje. Posljedice grijeha nisu bile samo za prvog muškarca Adama i prvu ženu Evu, već za sve ljude jer postoji priroda grijeha koja se prenijela na cijelo čovječanstvo.

Biblija kaže:

"Stoga, kao što je grijeh u svijet ušao kroz jednog čovjeka, a smrt grijehom, i na taj način smrt je došla svim ljudima, jer su svi sagriješili." Rimljanima 5:12

Promašivši cilj dogodilo se da smo odvojeni od Boga i naš odnos se prekinuo. Rezultat toga je da je došlo do odvojenosti koja se ne može premostiti. Iako možemo pokušati kroz:

 • Religijska djela i ceremonije
 • Visoke moralne standarde
 • Meditaciju
 • Humanitarni rad
 • Filantropiju
stap3

I na još mnoge druge načine, ali jednostavno ne postoji način da se premosti taj jaz, jer Bog je svet, a mi nismo, bez obzira na to što radimo, ne možemo si oduzeti grijehe i pogoditi cilj.

Biblija kaže: "Jer svi su zgriješili i nisu u slavi Božjoj" Rimljanima 3:23

"Jer plaća za grijeh je smrt, ali dar Božji je život vječni u Isusu Kristu, našem Gospodinu." Rimljanima 6:23

Postoji samo jedno rješenje ovom problemu!

Božje rješenje: Isus Krist

{{ personName }}

Bog

stap4

Isus Krist

Bog je znao da On sȃm treba pružiti rješenje za grijeh koji nas je odvojio od Njega. Ovo rješenje je značilo da će nam Bog doći kao čovjek, kroz Božjeg Sina, Isusa Krista. Isus koji bi učinio ono što nitko drugi ne bi mogao. Živio je savršen bezgrješan život, kakvog Bog zahtijeva i drage volje je dao svoj život, preuzevši kaznu koju smo mi zaslužili, zbog grijeha, na sebe, umjesto nas.

U međusobnim odnosima imajte isti način razmišljanja kao i Krist Isus:

Koji, budući da je po svojoj prirodi Bog, nije smatrao da je jednakost s Bogom nešto što bi iskoristio u svoju korist; nego se ponizio tako što je na sebe uzeo narav sluge postavši nalik čovjeku. I našavši se u obličju čovjeka sâm se ponizio postavši poslušan do smrti i to do smrti na križu. Filipljanima 2: 5-7

Umrijevši za naše grijehe, Isus je premostio jaz između Boga i nas.

Biblija kaže:

Ali Bog je pokazao svoju ljubav prema nama, u tome što dok smo još bili grešnici, Krist je umro za nas. Rimljanima 5: 8

Zapravo, Isus je to rekao na ovaj način: Isus je odgovorio: „Ja sam Put i Istina i Život; nitko ne dolazi k Ocu osim po meni. " Ivan 14: 6

Naposljetku je i sam Bog došao s rješenjem. Bog je postao čovjekom i kroz tu Osobu, Isusa Krista, premošten je jaz stvoren između Boga i nas. Zbog toga je i došao na ovu zemlju; Umro je okrutnom smrću na križu i umjesto nas je pretrpio kaznu za naše grijehe. Učinivši to, Isus je premostio jaz između Boga i nas.

Biblija kaže:

Ali Bog je pokazao svoju ljubav prema nama, u tome što dok smo još bili grešnici, Krist je umro za nas. Rimljanima 5: 8

A malo prije toga:

Isus je odgovorio: "Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi k Ocu osim po meni." Ivan 14: 6

{{ personName }}

Bog

 • žalost
 • razdvojenost
 • krivnja
 • nesigurnost
 • nedostatak svrhe
 • nemir i brige
 • radost
 • zajedništvo i odnos
 • oprost
 • vječni život
 • život u izobilju
 • mir
stap5

Isus Krist

{{ personName }}, kao što možeš primijetiti, svi na ovom svijetu rođeni su odvojeni od Boga zbog grijeha. {{ personName }}, i ti i svi mi ostali proglašeni smo krivima i osuđeni smo na vječnu kaznu. Bog to ne želi za tebe ni za bilo koga drugoga, strpljiv je s tobom, ne želeći da ti ili itko drugi propadne, već da se svi pokaju i imaju vječni život. Ako ništa ne poduzmeš, ostat ćete odvojeni. Bog se upravo sada obraća tebi kako bi odabrao/la život; On ti daje ovu priliku da zaista postaneš Njegovo dijete i On tvoj Otac. Nećeš se izmiriti s Bogom i neće ti biti oprošteni grijesi zbog neke religijske ceremonije kao što je krštenje ili krizma ili slijeđenjem religijskih zakona, pa čak ni čineći dobra djela. Odabir Isusa znači odabir Boga, to je vjera i to zbog Božje milosti. Ne postoji važniji izbor koji ćeš ikada donijeti. Djetetom Božjim postaješ vjerujući u Njega i u Njegovu poruku.

Biblija kaže:

Svima koji su ga primili [Isusa], onima koji su vjerovali u Njegovo ime, dao je pravo da postanu djeca Božja. Ivan 1:12

Biblija kaže da vjerujemo u Njegovu poruku i istinu o tome tko On jest i što je postigao svojim životom, smrću i uskrsnućem.

Biblija kaže:

Ako svojim ustima izjavite: "Isus je Gospodin" i vjerujete u svom srcu da ga je Bog uskrsnuo, bit ćete spašeni. Jer svojim srcem vjerujete i opravdavate se, a ustima ispovijedate svoju vjeru i spašeni ste. Rimljanima 10: 9-10

Kada to učiniš, dobiti ćeš oproštenje grijeha. Sada si opravdan vjerom i imaš mir s Bogom po Gospodinu Isusu Kristu. To je ono što je nazvano 'imati vjeru'. To znači „pouzdati se u Isusa“. {{ personName }}, to moraš učiniti osobno, da bi prihvatio/la Njegovu poruku, a ta je istina prihvatiti Isusa. Isus je tada Gospodar tvog života.

{{ personName }}, što ćeš odabrati?

stap6

Biblija kaže:

Svima koji su ga primili [Isusa], onima koji su vjerovali u Njegovo ime, dao je pravo da postanu djeca Božja. (Ivan 1:12)

{{ personName }}, Je li:

1. Prepoznaješ da si grešnik i da si odvojen/a od Boga?

2. Vjeruješ li da moraš vjerovati i imati povjerenja u Isusa Krista kako bi došao/la Bogu?

3. Hoćeš li tražiti od Isusa da ti oprosti grijehe jer je oduzeo kaznu od tebe?

4. Vjeruješ li da je On Gospodin i da je uskrsnuo iz mrtvih?

{{ personName }}, ako si na ova pitanja odgovorio/la potvrdno, reci to Bogu u molitvi, jer On zna što je u tvom srcu.

Sada možeš zahvaliti Bogu što su ti Isusovom krvlju i žrtvom isprani grijesi.

5. Sada je vrijeme da kažeš Bogu da ga želiš slijediti do kraja života jer Biblija kaže da si sada 'novo stvorenje'. 2. Korinćanima 5: 16-17

Kad se moliš Bogu, možeš sljedeće reći:

Gospodine Bože, uvidio/la sam da sam grešnik i da trebam tvoje oproštenje. Shvatio/la sam da je i Isus Krist umro za mene i da je uskrsnuo iz mrtvih. Spreman/na sam okrenuti leđa svom starom načinu života. Molim da mi Isus Krist sada uđe u srce i u život: da bi te mogao/la upoznati kao Oca i naučiti te bolje poznavati. Uz tvoju pomoć, spreman sam slijediti Tebe kao Gospodara u svom životu i pokoravati Ti se. Amen